Een optimaal verzorgde administratie

Uiteraard heb jij zelf ook toegang tot de meest actuele cijfers. New Vision Administratie- & Belastingadviseurs B.V. werkt via de cloud, zodat jouw financiële informatie en facturen overal toegankelijk zijn.

Vraag je je wel eens af of je niet teveel belasting betaald?

Laat de complexe wet- en regelgeving voor belastingzaken in je voordeel werken. De belastingadviseurs van New Vision weten er alles vanaf.

Inkomen & vermogen

Wij zorgen ervoor dat jouw inkomen, of dat van jouw familie, verzekerd blijft bij pensioen, overlijden of arbeidsongeschiktheid.

Salaris & personeel

Met onze loonadministratie software, ons juridisch advies omtrent arbeidsrecht en ons HR portaal heb jij je personeelszaken direct goed geregeld.

Nieuwe regelgeving BTW

okt 30, 2023

E-commerce en diensten: nieuwe btw-regels voor Nederlandse ondernemers

Bent u een Nederlandse ondernemer en levert u goederen in de EU aan klanten die geen btw-aangifte doen? Dan moet u die btw vanaf 1 juli 2021 meestal aangeven in het EU-land waar u levert. Voor deze leveringen kunt u het zogenoemde éénloketsysteem gaan gebruiken. Ook als u diensten levert in de EU. 

Wat verandert er vanaf 1 juli 2021?

Vanaf 1 juli geldt de nieuwe EU-regeling btw e-commerce. Hieronder leest u wat er verandert. 

Wat betekent dit voor u?

Goederen leveren binnen de EU

Situatie nu

Levert u goederen die al in de EU zijn aan klanten in een ander EU- land? En hoeven die klanten geen btw-aangifte te doen? Vervoert u de goederen bovendien zelf of laat u dat doen voor uw rekening? Als u onder de omzetdrempel van het leveringsland blijft, berekent u nu de Nederlandse btw. U doet de Nederlandse btw-aangifte. En u betaalt Nederlandse btw. Zodra uw omzet meer wordt dan het drempelbedrag per land, berekent u de btw van het EU-land waar u uw goederen hebt geleverd. Ieder EU-land heeft een eigen omzetdrempel. De drempels lopen uiteen van € 25.000 tot € 100.000.

Situatie vanaf 1 juli

De omzetdrempels per EU-land vervallen. Er komt 1 omzetdrempel van € 10.000 per kalenderjaar. Daarbij gaat het om de omzet van goederen die al binnen de EU zijn. En die u levert aan klanten in andere EU-landen die geen btw-aangifte hoeven te doen, zoals particulieren. Bovendien moet u zelf het vervoer van deze goederen regelen. Hierbij telt u op uw mogelijke omzet aan digitale diensten aan particulieren in andere EU-landen. Is deze omzet maximaal € 10.000 dan berekent u de Nederlandse btw. U doet de Nederlandse btw-aangifte en u betaalt Nederlandse btw.

Zodra uw omzet meer wordt dan €10.000, berekent u de btw van het EU-land waar u uw goederen of digitale diensten hebt geleverd.

U mag voor uw btw-aangifte de nieuwe Unieregeling gebruiken. Dan kunt u binnen het éénloketsysteem ieder kwartaal uw btw-melding (aangifte) en betaling in 1 keer afhandelen.

Voorbeeld

De omzetdrempel van Italië is tot 1 juli 2021 € 100.000, van Spanje € 35.000 en van Duitsland € 100.000. U hebt met uw webshop een omzet in Italië van € 65.000, in Spanje van € 20.000 en in Duitsland € 35.000. Uw omzet blijft dus in de 3 afzetlanden onder de omzetdrempels. U betaalt in Nederland btw over € 120.000 (€ 65.000 + € 20.000 + € 35.000) .

Vanaf 1 juli vervallen de omzetdrempels per EU-land. In de bovenstaande situatie moet u  – zodra u de € 10.000-grens passeert – zich registreren bij de belastingdiensten van de EU-landen waar u uw goederen en digitale diensten levert: Italië, Spanje en Duitsland. U berekent de btw van Italië, Spanje en Duitsland. En u doet de btw-aangifte van die landen: u betaalt de btw van Italië, Spanje en Duitsland.

U kunt er ook voor kiezen om de Unieregeling te gebruiken. U doet dan binnen het nieuwe éénloketsysteem ieder kwartaal btw-melding (aangifte) voor al deze leveringen. En u betaalt alle btw in 1 keer. 

Wilt u dat wij uw BTW aangiften verzorgen?

Gebruikt u de Unieregeling voor de btw-melding van uw afstandsverkopen van goederen? Dan moet u deze regeling ook gebruiken voor de diensten die u levert aan particulieren in andere EU-landen waarvoor u de btw moet betalen van dat land.

Goederen leveren van buiten de EU

Situatie nu

Levert u goederen van buiten de EU rechtstreeks aan particuliere klanten binnen de EU? En is de waarde per zending maximaal € 22? Dan geldt er nu een vrijstelling van invoer-btw.

Situatie vanaf 1 juli

De vrijstelling van invoer-btw vervalt voor zendingen van buiten de EU met een maximale waarde van € 22.

Voert u goederen in met een waarde van maximaal € 150 per zending? Dan mag u de nieuwe Invoerregeling gebruiken. U kunt dan binnen het éénloketsysteem iedere maand uw btw-melding (aangifte) en betaling in 1 keer afhandelen. En u betaalt geen invoer-btw.

Diensten leveren aan particulieren

Situatie nu

Levert u diensten aan particulieren in andere EU-landen waarvoor u de btw moet betalen van dat land? Dan moet u overleggen met de belastingdienst van dat EU-land over de manier waarop u de btw kunt betalen.

Situatie vanaf 1 juli

Vanaf 1 juli kunt u de Unieregeling gebruiken voor uw diensten aan particulieren in andere EU-landen waarvoor u de btw moet betalen van dat land. U kunt dan binnen het éénloketsysteem ieder kwartaal uw btw-melding (aangifte) en betaling in 1 keer afhandelen.

Gebruikt u de Unieregeling voor de btw-melding van uw diensten? Dan moet u deze regeling ook gebruiken voor uw afstandsverkopen van goederen.

Heeft u vragen over de nieuwe regeling, neem dan gerust contact met ons op via 088 – 04 04 080 of stuur een e-mail naar g.*******@ne****************.nl / p.************@ne****************.nl

Ander nieuws

Beperkte beschikbaarheid rond de feestdagen

Van 22 december 2023 tot en met 1 januari 2024 werken wij met een minimale bezetting. Vanaf dinsdag 2 januari staan wij weer helemaal voor u klaar. Wij wensen u Prettige feestdagen en een Gelukkig nieuwjaar.

Coronasteun terugbetalen: dit moet u weten

Heeft u financiële steun van de overheid gekregen om door de coronacrisis te komen? Zoals NOW, TVL, Tozo of bijzonder uitstel van betaling. Eind september stoppen veel regelingen. Sommige regelingen moet u terugbetalen. En als u een belastingschuld heeft, moet u die...

Kosten aftrekbaar werkruimte?

"Ik gebruik mijn eigen woning als werkruimte. Kan ik kosten aftrekken?"In sommige gevallen is kostenaftrek mogelijk. In de meeste gevallen kun je de kosten van de werkruimte niet aftrekken. Wil je in aanmerking komen voor aftrek? Dan heeft je werkruimte in ieder geval...

Partner in het bedrijf

Mijn partner werkt mee in mijn bedrijf. Wat moet ik fiscaal regelen? Je kunt dit op meerdere manieren regelen. Hieronder staan kort verschillende opties geschetst. Je betaalt je partner minder dan € 5.000. Je kunt mogelijk gebruikmaken van de meewerkaftrek. Je spreekt...

Betaal jij teveel belasting?

We doen het allemaal, belasting betalen. Maar toch zijn er nog steeds ondernemers die onnodig te veel belasting betalen. Teveel belasting betalen kun je vaak zelf voorkomen.  Een gezonde onderneming Een goede administratie is de basis van een gezonde...

Scheiden, effect op mijn bedrijf?

Ik ga scheiden. Heeft dit effect op mijn eigen bedrijf? Als je in gemeenschap van goederen bent getrouwd, dan valt het bedrijf ook in deze gemeenschap. Bij scheiding moet de waarde dan verdeeld worden. Heb je huwelijkse voorwaarden opgesteld? Dan zijn de gevolgen...

Vrijstelling schenkbelasting tijdelijk verhoogd

Zoals u wellicht weet is het bedrag dat u belastingvrij aan een ander mag schenken in 2021 tijdelijk (t/m 31 december 2021) verhoogd met € 1.000,-. Dit is besloten vanwege de coronacrisis. Ook de schenkingsvrijstelling voor schenkingen van ouders aan kinderen is...

New Vision Administratie- & Belastingadviseurs B.V. is NOAB-gecertificeerd.

New Vision Administratie- & Belastingadviseurs B.V. is aangesloten bij NOAB (Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingdeskundigen). Dit is dé branchevereniging voor kantoren in de administratieve en fiscale dienstverlening die zich richten op zzp’ers...

Prinsjesdag Special 2022 – DGA

Prinsjesdag voor u als dga met uw eigen bv In het Belastingplan 2023 zit een groot aantal fiscale maatregelen die directeur-grootaandeelhouders (dga’s) direct raken. In deze notitie komen de belangrijkste maatregelen voor u als dga aan de orde. Let wel, het zijn...

Prinsjesdag Special 2022 – IB-ondernemers

Prinsjesdag voor u als IB-ondernemer In het Belastingplan 2023 zit een groot aantal fiscale maatregelen opgenomen die ondernemers direct raken. In deze notitie komen de belangrijkste maatregelen voor u als IB-ondernemer aan de orde. Let wel, het zijn alleen zaken die...